Bij een ingroeiende teennagel drukt de zijkant van de nagel in de huid. Dit kan veel pijnklachten geven, de omliggende huid kan rood zijn of gezwollen, maar er is geen ontsteking aanwezig. Bij een ingegroeide teennagel groeit er een puntje van de nagel in het nagelbed. Een ingegroeide teennagel heeft ontstekingsverschijnselen, veroorzaakt pijn en irritatie. Er kan een klein wondje ontstaan en dit kan gaan ontsteken waarbij er pus uit de huid komt. Zowel een ingroeiende teennagel als een ingegroeide teennagel ontstaan meestal aan de grote teen. Echter de andere nagels kunnen ook ingroeien. De meest voorkomende oorzaken zijn de vorm van de nagel, het weg knippen van de hoeken  van de nagels, peuteren of trekken aan de nagel, schimmelnagels, te smalle schoenen, een afwijkende stand maar ook soms erfelijkheid.

In de meeste gevallen is dit al te behandelen met een pedicure behandeling.

Is dit niet het geval of blijft de klacht terug komen dan kan een ingegroeide/ingroeiende teennagel ook verholpen worden met de hieronder beschreven specialisaties.

 

Nagelbeugel

De Nagelbeugel passen we vaak toe bij ingegroeide of ingroeiende teennagels, maar kan ook toegepast worden bij tunnelnagels. De nagelbeugel kan uit verschillende beugels bestaan. De pedicure kijkt welke beugel het beste bij uw nagel past. De beugel word op u nagel geplaatst u voelt hier niks van. De beugel groeit met u nagel mee en blijft meestal rond de 6 maanden zitten, U kunt alles met de beugel doen en ondervind hier totaal geen lasten van. Echter zie je de beugel wel zitten dus de beste tijd om dit te doen is het najaar.

 

Sculpturen gel bij ingegroeide of ingroeiende teennagels

De sculpturen gel is een nieuwe techniek waarbij de nagelhoeken die in de huid drukken worden weggehaald. Hier overheen word de gel aangebracht die ervoor zorgt dat de nagel eruit ziet als een echte nagel. Door de trekkracht van de gel groeit de nagel weer in zijn oorspronkelijke vorm waardoor hij niet meer in de nagelwal groeit. De gel moet om de 6 weken opnieuw worden aangebracht zodat de trekkracht actief blijft. Dit word herhaalt totdat de nagel weer de juiste vorm heeft aangenomen. Met de gel kan je alles doen wat je met een normale nagel ook kan doen.

Nagelbeugel ingroeiende/ingegroeide teennagels