Schimmelnagels (onychomycose) kunt u herkennen aan een bruine of gele verkleuring die ontstaat aan de zijkanten van uw nagel. Meestal begint het bij de nagel van de grote of kleine teen. In de meeste situaties kunnen schimmelnagels worden behandeld. Houd er alleen wel rekening mee dat dit vaak tot wel 12 maanden kan duren. De aangedane nagel(s) moeten thuis dagelijks 2x per dag behandeld worden.

 

Schimmelnagels behandelen

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Is de nagel door schimmel geïnfecteerd, dan kan de infectie zich langzaam uitbreiden. Met als mogelijk gevolg dat alle nagels van uw tenen worden aangetast.

 

Het behandelplan tegen schimmelnagels

De schimmelnagel wordt zo veel als mogelijk verwijderd/dun geslepen door de pedicure. Ik werk zelf met de producten van Dadi’Oil en de HFL solution spray tegen schimmelnagels. De HFL Solution spray is het schimmeldodende product. Maar is ook te gebruiken voor de behandeling van: Schimmelnagels, voetschimmel, zwemmerseczeem, rode en gevoelige huid.

De Dadi’Oil moleculen zijn klein genoeg om snel en diep binnen in de nagelplaat te dringen, waardoor de solution spray nog dieper en makkelijker de nagelplaat binnendringt om de schimmel aan te pakken. De Dadi’Oil kun je ook voor meerdere doeleinde gebruiken, denk aan psoriasis, koortslip, ontstekingen, eczeem, brandwonden en muggenbeten. Maar je kan ook een ander product gebruiken. Nogmaals dit is een proces van een lange adem. Een gezonde grote teennagel doet er 12 maanden over voordat hij weer helemaal vernieuwd is.

 

Soms gebruik ik ook de Sculpture gel. Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een gel wordt vervangen, zodat de schimmel zich niet verder kan verplaatsen.

 

Waarvoor kan de Sculpture gel nog meer dienen?

  • Het verhelpen van schimmelnagels
  • Vervanging van een (gedeeltelijk) ontbrekende nagel
  • Ingroeiende of ingegroeide nagels
  • Begeleiden van de groei van de nagel door trauma
  • Tunnelnagels
  • Stootnagels
  • Beschermlaag voor beschadigde nagels
  • Versterking van zwakke nagels
  • Het opvullen van missende nagelhoeken
 

Prijzen samen met een pedicure behandeling

Sculpture gel alle teennagels (per voet) € 30,00
Sculpture gel bij de grote teennagel (per teen) € 12,50
Sculpture gel bij de kleine teennagel (per teen) € 7,50
 

Prijzen voor alleen het behandelen van de nagel(s)

Sculpture gel alle teennagels (per voet) € 45,00
Sculpture gel bij de grote teennagel (per teen) € 20,00
Sculpture gel bij de kleine teennagel (per teen) € 10,00
 

De Dadi’Oil en HFL Solution spray samen kosten € 32,50.

Je kan er ook voor kiezen om alleen het schimmeldodende product te gebruiken, de Hfl solution spray. Die is los verkrijgbaar voor € 12,50.


Sculpture gel bij schimmelnagels

Sculpture gel bij schimmelnagels