Uitleg vergoeding diabetische voeten

U heeft diabetes mellitus en loopt een laag, middelmatig of hoog risico op een wond (de zgn. SIMM’s Classificatie). Op dat moment is het belangrijk om een zorgprofiel toegewezen te krijgen. Wilt u bij mij de pedicurebehandeling uit laten voeren, dan kan dit alleen door een podotherapeut met wie ik een contract heb.

 

De podotherapeut zal naar aanleiding van een uitgebreid, volgens protocol vastgesteld, onderzoek uw zorgprofiel bepalen en stelt daarna een persoonlijk behandelplan voor u op. De podotherapeut stemt dit plan af met de huisarts en wanneer noodzakelijk met uw pedicure en houdt uw medisch dossier betreft diabetische voetzorg bij.

 

Kosten en vergoeding

Uw persoonlijke zorgprofiel is een vereiste sinds 2015 om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw diabetes mellitus voetzorg. Deze vergoeding voor specialistische voetzorg zal vanaf zorgprofiel 2 worden bekostigd uit de basisverzekering. Er is dan sprake van een SIMM 1 met een medische noodzaak.

 

Stappen die u kunt nemen als u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding:

Afspraak maken bij een van de podotherapeuten met wie ik een contract heb. Dit zijn:

  • Podotherapie Broekman, Zwanenbloemlaan 20a in Krommenie, tel: 06-50899650

of

Podotherapie Zaanstad met meerdere vestigingen (Let op: meld aan de telefoon bij welke locatie u een afspraak wilt maken):

  • Buitenpolie ZMC Saendelft, tel: 075-6350546
  • Podotherapie Zaans Medisch Centrum, tel: 075-6350546
  • Podotherapie Zaanstad Vinkenstraat in Zaandam, tel: 075-6350546

Als de podotherapeut heeft erkend dat u voor vergoeding in aanmerking komt, declareer ik direct aan de podotherapeut zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft.

Zorgprofiel 1 wordt soms vergoed uit uw aanvullende verzekering. U betaalt dan de behandeling  aan mij en vervolgens stuurt u de factuur zelf op naar uw zorgverzekeraar.

 

Belangrijk is om bij de verzekering na te vragen of u hiertegen verzekerd bent. Dit is afhankelijk welke type diabeet u bent, welke SIMMS u heeft en in welk zorgprofiel u zit.

 

Uitleg vergoeding bij reumatische voeten

Bij reuma wordt in bijna alle gevallen de pedicurebehandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Belangrijk is om bij de verzekering na te vragen of u hiervoor verzekerd bent.